Implantaten

Ongeveer 50 jaar geleden ontwikkelde de Zweed Dr. Branemark een schroefvormig implantaat wat te vergelijken is met een kunstwortel welke op de plaats gezet kan worden van een wortel van de tand of kies die verloren is gegaan. Het implantaat vervangt dus de natuurlijke tandwortel en kan dienen als een nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of een kunstgebit.

In de loop van de jaren zijn er vele implantaatsystemen op de markt gekomen en de technieken verbeterd en uitgebreid. Tegenwoordig is een implantaat een serieuze en betrouwbare behandeloptie voor de vervanging van tanden en kiezen!

BEHANDELTRAJECT IMPLANTOLOGIE

1. De aanmelding
Het traject van een implantaatbehandeling begint bij de aanmelding. U kunt zich bij ons als nieuwe patiënt aanmelden. Als praktijk behandelen wij ook patiënten op verwijzing van hun eigen tandarts. Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid een afspraak te maken voor een intake. Bij behandelingen zullen wij altijd uw eigen tandarts informeren over de behandeling.

2. Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek kijkt de tandarts-implantoloog naar het gebit en worden er foto’s genomen. Aan de hand van dit onderzoek bespreekt de tandarts-implantoloog met u de mogelijkheden en wordt er een of meerdere behandelvoorstellen opgemaakt die naar u opgestuurd zullen worden.  Voor het intakegesprek wordt er door de assistent een anamnese bij u afgenomen om uw medische status vast te leggen.  Er zijn kosten verbonden aan het intakegesprek en de foto(‘s) die vooraf worden gemaakt. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden worden deze kosten wel, niet of gedeeltelijk vergoed door uw verzekering.

3. Behandelplan bespreken
Tijdens dit gesprek bespreekt de tandarts-implantoloog samen met u de opgestelde behandelplannen. Het tijdens deze afspraak waar een definitief besluit worden genomen over de behandeling. Als u vragen heeft kunt u deze tijdens deze bespreken natuurlijk stellen.
4. De ingreep
Voordat u behandeld wordt krijgt u een uur van te voren pre-medicatie om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Hierna plaatst de tandarts-implantoloog onder plaatselijke verdoving de implantaten.  Na de operatie moet het implantaat vastgroeien in het kaakbot voordat er een definitieve constructie op wordt geplaatst. Het vastgroeien oftewel “osseointegreren” duurt ongeveer 3 maanden in de onderkaak en 6 maanden of minder in de bovenkaak. U draagt dan de oude prothese of tijdelijke voorziening.

5. Het vervaardigen van de opbouw
Na het vastgroeien van de implantaten worden de implantaten tijdens een kleine tweede ingreep opgezocht waarna er een opbouw op vervaardigt kan worden. Deze opbouw kan bestaan uit een kroon, brug of een steg waarop de overkappingsprothese zich vast kan klikken.

6. De nacontrole
Voor  implantaten dient u minstens eens in het jaar langs te komen. Tijdens de gewone periodieke controle van uw gebit worden de implantaten uiteraard ook bekeken. Indien u via verwijzing bent gekomen, gaat de periodieke controle verder bij uw eigen tandarts.

Oplossingen met implantaten
Veelgestelde vragen
Voordelen van implantaten

Informatie
Wilt u meer weten over het behandelingstraject en het intakegesprek? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0475-597227 of via onze contactpagina